Семейни Констелации
с Емил Стратев

Семейните констелации са групов терапевтичен метод, в който изследваме връзките ни с предците ни и как те влияят на нашия живот. В тях използваме представители за нас и нашите деца, родители и предци. През това, което започват да чувстват тези представители, започва да се разгръща една картина, която говори директно на душата. 

Вашите Въпроси и Отговори
за Семейните Констелации

Какво са семейните констелации?

Семейните констелации са картини от хора, които имат способността да лекуват. 

Каква тема мога да поставя за констелация?

Ако имате тема в живота, върху която сте работили дълго време и с много различни методи, но не сте намерили разрешение или придвижване, корена на тази тема вероятно се крие в семейната система. Чрез констелациите като способ можем да търсим по различни вълнуващи Ви въпроси. Ето и някои от тях: 
  • Имам трудна връзка с родителите и партньора си.
  • Не мога да вляза и да остана в дългосрочна връзка. 
  • Често имам депресивни състояния. 
  • Имам зависимост към…
  • Имам заболяване, което е…
  • Често се появяват физически симптоми…
  • И много други.
Колкото по-конкретна е темата, толкова по-добре. Ако има неяснота по темата, по време на интервюто констелаторът помага за нейното изясняване. 

Има ли други констелации освен семейни?

Друг тип констелации са бизнес ориентираните констелации. Темите могат да бъдат връзките в бизнеса ви между клиентите, служителите, мениджърите, парите, продуктите и услугите. 

Мога ли да имам доверие на групата?

Във всяка група участниците споделят много интимни неща, които често и най-близките им хора не знаят. Затова в констелациите има правило за конфиденциалност: Всичко, което се каже и случи в една група, остава там. Не се изнася навън, не се споделя с други, дори не се коментира от участниците в почивките. Единственото нещо, което може да се споделя с други хора е личния процес и личните осъзнавания на споделящия.

Ако има човек, който не може да се съгласи с правилото за конфиденциалност, той не може да участва в група за констелации. 

Може ли да направя констелация за някой друг?

Можете единствено и само за Вашето дете и то, ако то е под 18г. Хубаво е да имате повече информация относно историята на Вашия род.

Какво трябва да подготвя за личната ми констелация или ако искам да участвам в група?

Трябва да научите важните факти случили се във вашето семейство свързани с тежки травматични събития. Има въпросник, който да попълните с тези факти. 

Информация за Сесиите
по Семейни Констелации

Колко продължава една констелация?

Една констелация може да продължи от 15 минути до 2 часа. 
 
Колко продължава една констелация не е обвързано с качеството й и това, което може да си вземете от нея. Единствената разлика, е че по-дългата констелация позволява да се навлезе по-надълбоко в темата и чувствата на представителите и дава възможност да се изследват повече свързаности със семейните членове. 
 

Мога ли да дойда на група без да поставям тема?

Да. Повечето хора идват в групите само като участници и представители, без да поставят своя тема. Също не е нужно човек да поставя своя тема, за да получи осъзнаване и лечение. Често само участието като представител в констелация или гледането отстрани е лечебно за душата на човек.

Как да разбера при кой констелатор да отида?

Когато видите, чуете или прочетете нещо от констелатор, прекарайте го през собственото си усещане. Ако този човек резонира с вас и вие усещате импулс да отидете при него, направете го. Вие самите сте последния филтър за това кой констелатор е най-подходящ за вас. 
Емил Стратев

Запазете Своето Участие в: Семейни Констелации в Център "ССБ"

Заявете своето участие в нашите сесии по семейни констелации, за да се свържем с Вас, когато се организира група.

Your Bag
Shop cart Your Bag is Empty