Свободни Танци с
Гергана Стратева

В себе си всеки от нас носи неограничен потенциал от творческа енергия. Енергия, с която сме дошли тук да създаваме, претворяваме и сбъдваме живот, отражение на най-смелите ни мечти. Как да я достигнем? Тялото и дъхът ни са мостът, а свободният танц – начинът да преминем през него.

Partner
Място

ССБ Център, София

Partner
Обмен

25лв.

Partner
Времетраене

90 мин.

Partner
Водещ

Гергана Стратева

Мистериите на Живота

Тялото Като Огледало на Нашата Душа

Посредством движение, дъх и осъзнатост ще освободим потока вътре в нас, за да пробудим енергията.
Още от древни времена хората са почитали връзката тяло – дух като свещена. Танците са били неизменна част от живота им и неслучайно. Свободното движение на тялото заедно с намерение и осъзнато дишане ни помагат да се завърнем към онази изначална връзка с духа ни. Освен ползите на физическо ниво, практиката ще ви даде възможност да се потопите в състояние на медитативност и вътрешно разширение.
За практиката не е необходим никакъв специален предишен опит. Танцуваме в удобно облекло, отвъд думите. По желание целият процес може да премине със затворени очи.
Препоръчително е в деня на практиката да не се употребява тежка храна и алкохол.
След кратко въвеждане ще започнем с shaking или разтърсване на тялото с цел освобождаване на напрежението и заземяване. Ще продължим с лека водена медитация за поставяне на намерение след което ще преминем към същинската част на свободен танц под звуците на предварително подготвен музикален сет. Накрая ще завършим с релаксация.

Вашият Консултант-Терапевт: Гергана Стратева

Гери е писател, йога ентусиаст и търсач по пътя на мистичното.

Танците са неизменен спътник през живота й. Първият й досег със свободния танц като терапия се случва преди 9год, когато животът я среща с динамичните медитации на Ошо. Тогава тя осъзнава потенциала, който се крие във връзката тяло – дъх – движение.

Преминава през различни танцувални школи като опит – Екстатични танци, Жива вълна. В практиките си (както и в живота) се стреми да интегрира различни индивидуални методи с цел постигане на Цялост.

Понастоящем се обучава в метода „Интегративно дишане“ към Институт за интегрално развитие. Сертифициран фасилитатор в процеса „Сънуващото тяло“.

  • Често Задавани Въпроси

Не, не е нужен никакъв предишен опит. Идеята на практиката е да освободим тялото си от оковите на ума и „как изглеждам в очите на другите.“ Няма определен модел, който искаме да постигнем, нито конкретна цел. В този смисъл – няма как да не се справите 😊

Въпреки че стъпва на идеята за екстатични танци – практиката е синтез от различни методи, целящи интегриране на дъх, съзнателност и движение. Ако сте присъствали преди на екстатични танци – ще разпознаете някои от елементите им и в тази практика.

Една от идеите на танцовата практика е да изхвърлим натрупано напрежение в телата си и да се заземим. Употребяването на алкохол и тежка храна могат да попречат на този процес.
 
 

Започни Своята Трансформация

Запазете своя първи час като последвате бутона. За въпроси и запитвания можете да разгледате няшата страница с често задавани въпроси и да се свържете с нас от секция “Контакти”.

Your Bag
Shop cart Your Bag is Empty